De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Besengek Daging Empat
Gesudderd rundvlees in een kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 600 gr. runderlappen
- 2 serehstengels
- 8 daun djeruk purut
- 5 dl. dunne santen
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 2 schijven laos
- 3 cm. kunyit
- 1,5 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 2 theelepels zout
- 6 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- 1,5 eetlepel asem
- 1 eetlepel gula djawa
Bereiding:
Kook het vlees zacht en snijd deze in blokjes. Pof de kemirienoten. Schil de laos en kunyit. Snipper de sjalotten en knoflook. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel. Fruit de bumbu in olie tot het geurig is en voeg dan de santen, sereh en de djeruk purut toe. Laat dit 5 min. koken. Voeg vervolgens het vlees toe en laat alles op een laag pitje sudderen tot het een dikke saus wordt.