De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Belancang
Gestoofd rundvlees in een kruidige saus met kokosmelk
Ingrediënten:
- 500 gr. runderlappen
- 1 theelepel gula djawa
- kruidnagelpoeder
- 2 eetlepels olie
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel sambal
- trassi
- 1 eetlepel ketjap
- 40 gr. santen, blok
- peper
- zout
Bereiding:
Snipper de uien en knoflook. Snijd het vlees in blokjes. Strooi peper, zout en kruidnagelpoeder over het vlees en laat het in de koelkast even intrekken. Bak het vlees in de olie en als het bruin is voeg je de uien, knoflook, sambal en trassi toe en bak dit even mee. Voeg 250 ml. water en de ketjap toe en stoof het vlees gaar. Doe op het laatst de santen er bij. Bind de saus eventueel met wat maïzena.
download