De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Balado Belut
Pittige, gebakken paling
Ingrediënten:
- 5 palingen
- 3 rode lomboks
- 1 tomaat
- 2 rawits
- 5 sjalotten
- olie
- zout
Bereiding:
Was de rawits en de lomboks en snijd ze in ringen. Snipper de sjalotjes. Dompel de tomaat in heet water en laat hem schrikken in koud water. Ontvel de tomaat, haal de zaadjes eruit en snijd het in stukken. Maak de palingen schoon en bak ze in een wok in ruime olie krokant. Maak de sjalotjes, lomboks, rawits en de tomaat fijn in de vijzel. Giet de olie op ca. 3 eetlepels na uit de wok en fruit hierin het kruidenmengsel ca. 3 min. Schep de palingen vervolgens hier bij in en roerbak dit nog ca. 2 min. Maak het geheel af met zout naar smaak.
download