De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bebotok Ikan
Gestoomde vispakketjes
Ingrediënten:
- 6 moten makreel
- 6 uien
- 2 rode lomboks
- 3 schijven laos
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel kunyit
- kwart theelepel ketumbar
- halve theelepel trassi
- citroensap
- 2 dl. dikke santen
- zout
- 6 bananenbladeren
Bereiding:
Was de lomboks en snijd ze, net als de ui en geschilde laos, fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf de kemirienoten, laos, kunyit, lomboks, uien, ketumbar en de trassi fijn in de vijzel. Wrijf de moten vis in met het citroensap. Meng de fijngemaakte kruiden met de santen. Wikkel elk mootje vis met deze saus in een bananenblad en laat de pakketjes een half uur stomen.
download