De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Bebotok Bandeng
Gestoomde pakketjes makreel in bananenblad
Ingrediënten:
- 1 blik makreel
- 1 ui
- 3 kleuren paprika's
- 2 rawits
- petehbonen
- kokos
- kencur
- bananenblad
Bereiding:
Snipper de ui en snijd de paprika's en rawits in kleine stukjes. Fruit de ui, paprika's, peteh en rawits glazig. Meng de makreel er tussen door. Goed mengen en laat het even doorsudderen tot alles goed ingetrokken is in de makreel. Daarna de kencur naar smaak erbij doen. Voeg dan de kokos er doorheen zoveel als je lekker vindt. Dan het geheel verdelen in kleine porties en in bananenblad wikkelen tot pakketjes (in driehoek of vierkant) en binden met touw. Even nog 20 à 30 min. stomen zodat de geur van het bananenblad erin trekt.
download