De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bebek Menyatnyat
Gestoofde eend in pittige saus
Ingrediënten:
- 1 eend
- 2 ltr. santen
- 2 serehstengels
- 2 daun salam
- 1 eetlepel zout
- 1 theelepel zwarte peper
- gebakken uien
Bumbu:
- 12 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 4 rode lomboks
- 3 schijven laos
- 2,5 cm. kencur
- 5 cm. verse kunyit
- 2 theelepels ketumbar
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel trassi
- kwart theelepel zwarte peper
- nootmuskaat
- 2 kruidnagels
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Kneus de serehstengels. Snijd de eend in 12 stukken en dep ze droog. Pureer alle ingredienten voor de bumbu, behalve de olie. Verhit de olie en bak de bumbu 2 min. Voeg de stukken eend toe, draai het vuur hoger en bak het vlees 3 min. aan onder regelmatig omscheppen. Voeg de santen en de andere ingredienten, behalve de gebakken uitjes, toe en laat het gerecht onafgedekt sudderen tot de eend mals is en de saus gebonden. Garneer met gebakken uitjes en serveren met witte rijst.