De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Be Sampi Mesitsit
Uitgeplozen, gebakken rundvlees
Ingrediënten:
- 1 kg. runderlappen
- 8 tenen knoflook
- 2 theelepels ketumbar
- 1 schijfje gula djawa
- 2 rode lomboks
- 5 schijven laos
- 2 theelepels trassi
- 2 kruidnagels
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels citroensap
- 20 koppen water
Bereiding:
Snijd het vlees in vier lappen. Hak de gula djawa fijn en rasp de laos. Breng 20 koppen licht gezout water aan de kook in een pan. Voeg rundvlees toe en kook ca. 1 uur of tot het mals is. Haal het uit de pan. Het vlees moet zeer gemakkelijk uitgeplozen kunnen worden. Bewaar de bouillon. Sla het vlees plat en pluis het met de hand uit tot losse draadjes.
Doe knoflook, ketumbar, gula djawa, lomboks, laos, trassi, kruidnagels, zout en peper in een keukenmachine en pureer grof of maal alles fijn in de vijzel. Verwarm olie in een wok en roerbak de pasta ca. 2 min. op middelgroot vuur. Voeg het vlees toe en meng alles goed, roerbak tot al het vocht is opgenomen. Breng het op smaak met citroensap. Haal het van het vuur en laat het afkoelen. Serveer op kamertemperatuur met witte rijst.