De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Base be Sapi
Basis kruidenpasta voor verschillende vleesgerechten
Ingrediënten:
- 5 schijven djahe
- 8 schijven laos
- 9 sjalotten
- 7 tenen knoflook
- 6 rode lomboks
- 10 kemirienoten
- 1 eetlepels ketumbar
- 1 eetlepels zwarte peperkorrels
- 4 eetlepels gula djawa
- 4 eetlepels olie
- 2 daun salam
Bereiding:
Schil de djahe en laos en snijd ze fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Halveer de lomboks en snijd ze in kleine stukjes. Maak de sjalotjes, knoflook, djahe, laos, kemirienoten, ketumbar, peperkorrels en de gula djawa fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie in een wok en bak hier de pasta in samen met de daun salam. Blijf het geheel roeren tot het geel kleurt. Laat dit afkoelen voor gebruik. Dit kan een paar dagen in een schoon potje in de koelkast worden bewaard.