De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Barubik
Gestoomde bananen met kokos
Ingrediënten:
- 3 bakbananen
- 250 gr. rijstmeel
- 100 gr. geraspte kokos
- 300 gr. geraspte gula djawa
- 5 dl. dunne santen
- 2 dl. water
Bereiding:
Snijd de bananen in dunne schijfjes. Breng in een pan de gula djawa met de santen aan de kook. Vermeng in een kom het rijstmeel met het water en giet dit al roerend in de pan met de santen, voeg de stukjes banaan toe en laat het geheel ca. 5 min. koken. Doe het geheel in een vuurvaste ronde schaal die in een stoompan past, zet de schaal er in en stoom de inhoud in ca. 20 min. gaar. Dien het op met de geraspte kokos.
download