De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Bami Udang Ayam
Bami met grote garnalen, kip en groenten
Ingrediënten:
- 1 pak eiermie
- 250 gr. tijgergarnalen
- 250 gr. kipfilet
- 200 gr. tauge
- 200 gr. peultjes
- 1 ui
- 1 rode lombok
- 2 tenen knoflook
- 2 schijven djahe
- 1 lente-ui
- 2 eetlepels ketjap asin
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- olie
Bereiding:
Snijd de ui, lente-ui en lombok in ringen en snipper de djahe. Snijd de kipfilet in kleine stukjes. Pel de garnalen. Was de tauge onder heet water. Kook de mie volgens de verpakking. Bak de kipfilet in de olie. Doe de ui, lombok, knoflook en djahe er bij en bak op hoog vuur. Voeg de garnalen toe samen met de peultjes. Bak tot de garnalen gaar zijn en voeg dan de tauge toe. Warm goed door en voeg dan de mie, ketjap en chilisaus er al omscheppend aan toe. Strooi de gesneden lente-ui over het gerecht.