De nieuwste recepten
Basisrecepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Kue Serabi
Groene en witte pannenkoekjes met kokosmelksaus
Ingrediënten:
Groene Serabi:
- 200 gr. patentbloem
- 300 ml. santen
- 50 ml. pandanwater
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- kwart theelepel zout
- olie
Witte Serabi:
- 200 gr. patentbloem
- 350 ml. santen
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- kwart theelepel zout
- olie
Saus:
- 400 ml. santen
- 1 daun pandan
- halve gula djawa
- halve theelepel zout
Bereiding:
Meng voor de groene serabi de patentbloem en het bakpoeder en zeef dit in een grote kom. Klop het ei en het zout tot het schuimig is, voeg de santen en het pandanwater toe en klop tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel geleidelijk bij de bloem en spatel voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat het beslag 2 uur rusten.
Meng voor de witte serabi de patentbloem en het bakpoeder en zeef dit in een grote kom. Klop het ei en het zout tot het schuimig is, voeg de santen toe en klop tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel geleidelijk bij de bloem en spatel voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat het beslag 2 uur rusten.
Bestrijk een kleine koekenpan met olie en verwarm deze op laag vuur. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan, dek af zodra het oppervlak bubbelt en bak tot de pannenkoek stevig is. Maak voor de saus de santen, de gula djawa, het zout en de daun pandan in een pan en breng aan de kook, blijf roeren tot de gula djawa is gesmolten en de saus glad is. Serveer de pannenkoekjes met de saus ernaast.