De nieuwste recepten

Basisrecepten

Rempah Tiga

Voorgerechten

Soto Mie

Bijgerechten

Perkedel Udang Tiga
Lotek
Mie Babi Tumis
Rendang Enam
Sateh Ayam Bakar

Nagerechten

Ongol-Ongol Singkong

Koffiesnacks

Lapis Beras

Tv snacks

Rempeyek Kacang Empat
Ontvang recepten in je e-mail!

Totaal recepten

2867 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Kue Serabi

Groene en witte pannenkoekjes met kokosmelksaus


Ingrediënten:

Groene Serabi:

- 200 gr. patentbloem
- 300 ml. santen
- 50 ml. pandanwater
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- kwart theelepel zout
- olie

Witte Serabi:

- 200 gr. patentbloem
- 350 ml. santen
- 1 ei
- 1 theelepel bakpoeder
- kwart theelepel zout
- olie

Saus:

- 400 ml. santen
- 1 daun pandan
- halve gula djawa
- halve theelepel zout

Bereiding:

Meng voor de groene serabi de patentbloem en het bakpoeder en zeef dit in een grote kom. Klop het ei en het zout tot het schuimig is, voeg de santen en het pandanwater toe en klop tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel geleidelijk bij de bloem en spatel voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat het beslag 2 uur rusten.

Meng voor de witte serabi de patentbloem en het bakpoeder en zeef dit in een grote kom. Klop het ei en het zout tot het schuimig is, voeg de santen toe en klop tot alles goed gemengd is. Giet dit mengsel geleidelijk bij de bloem en spatel voorzichtig tot een glad beslag zonder klontjes ontstaat. Laat het beslag 2 uur rusten.

Bestrijk een kleine koekenpan met olie en verwarm deze op laag vuur. Giet een kleine hoeveelheid beslag in de pan, dek af zodra het oppervlak bubbelt en bak tot de pannenkoek stevig is. Maak voor de saus de santen, de gula djawa, het zout en de daun pandan in een pan en breng aan de kook, blijf roeren tot de gula djawa is gesmolten en de saus glad is. Serveer de pannenkoekjes met de saus ernaast.

download