De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Lupis
Kleefrijst driehoeken met kokos en palmsuikersaus
Ingrediënten:
- 500 gr. ketan
- 150 gr. geraspte kokos
- 1 theelepel zout
- halve eetlepel kapur sirih water
- bananenblad
Saus:
- 150 gr. gula djawa
- 75 ml. water
- 1 daun pandan
Bereiding:
Week de ketan een uur in water, was en spoel het daarna. Laat het uitlekken, besprenkel met het kapur sirih water en hussel goed door. Snijd het bananenblad in stukken van 7,5 cm breed en wikkel de ketan in driehoekige vormen. Plaats de ongekookte lupis in een diepe pan, voeg water toe tot alles onder staat en kook het 2 tot 3 uur op middelhoog vuur. Laat de lupis afkoelen voordat je ze uitpakt. Stoom de kokos met het zout voor de coating. Rol de uitgepakte lupis door de gestoomde kokos. Verhit voor de saus de gula djawa, het water en de daun pandan op hoog vuur tot de gula djawa is gesmolten. Serveer de saus bij de Lupis.