De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Abon Ayam
Drooggebakken uitgeplozen kip
Ingrediënten:
- 500 gr. kipfilet
- halve theelepel ketumbar
- halve theelepel laos
- mespunt djinten
- 1 eetlepel citroensap
- 3 eetlepels olie
- water
- zout
Bereiding:
Leg de kipfilet in een pan met een laagje water en breng alles aan de kook. Doe het vuur wat zachter, leg het deksel op de pan en laat het kippenvlees ca. 15 min. zachtjes stoven. Haal de kipfilet uit de pan en rafel het vlees met twee vorken uit elkaar. Meng de kip in een kom met de ketumbar, djinten, laos, citroensap en wat zout naar smaak. Verhit de olie in een pan en roerbak de kip hierin tot het droog en knapperig is.
download