De nieuwste recepten
Basisrecepten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Bebek Betutu Dua
Gestoofde eend met kruiden in bananenblad
Ingrediënten:
- 1 kg. eend
- 50 ml. olie
- 5 serehstengels
- 3 bananenbladeren
Bumbu:
- 150 gr. sjalot
- 100 gr. knoflook
- 5 kemirienoten
- 7 rawits
- 3 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 theelepel kunyitpoeder
- 1 theelepel peper
- zout
Bereiding:
Maak de bumbu fijn in de vijzel of blender. Bestrijk de eend van binnen en van buiten met de bumbu en laat deze 20 minuten marineren. Snijd de serehstengels fijn en leg deze op de bananenbladeren. Wikkel de eend in de bananenbladeren. Stoom de eend 1 uur tot de kruiden zijn ingetrokken, let er op dat de pan niet droog kookt. Verwarm de oven voor op 180 graden. Plaats de eend in de oven en bak deze 1 uur of tot de huid goudbruin is.