Totaal recepten

2806 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Abon Ayam Enak

Krokante uitgeplozen kip


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 2 ltr. water
- 250 ml. olie
- 100 ml. santen
- 8 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- gula djawa
- zout

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 lomboks
- 1 cm. kunyit
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Breng het water aan de kook en voeg het zout toe. Kook de kipfilet tot deze gaar is. Haal de kip uit het water en prak deze fijn met een vleeshamer. Trek de kip in kleine draadjes uit elkaar. Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook, kemirienoten, lomboks en kunyit tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de bumbu tot deze geurig is. Voeg de daun djeruk purut en serehstengels toe en bak kort mee. Doe de uitgeplozen kip in de pan en roer goed door. Giet de santen erbij en laat op laag vuur inkoken terwijl je regelmatig omschept. Blijf roeren tot het mengsel droog is. Verhit de olie in een andere pan en bak het kipmengsel krokant terwijl je blijft roeren. Haal het uit de pan en laat uitlekken. Druk het overtollige vet eruit met een lepel. Trek de abon met een vork uit elkaar zodat het niet klontert. Serveer direct.

download