Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Gulai Ayam Padang

Pittige, kruidige kip in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1 ltr. santen
- 5 daun djeruk purut
- 3 kruidnagels
- 1 serehstengel
- 1 kaneelstokje
- 2 cm. laos
- 3 eetlepels asemwater
- 2 theelepels zout
- 2 theelepels suiker
- halve theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat
- olie

Bumbu:

- 7 lomboks
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 4 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 eetlepel ketumbar
- halve theelepel peper
- kwart theelepel djinten

Bereiding:

Maal alle ingrediënten voor de bumbu fijn in een blender of vijzel. Verhit 3 eetlepels olie in een wok en fruit de bumbu met de serehstengel, daun djeruk purut en laos op middelhoog vuur 3 tot 5 minuten tot het aroma vrijkomt. Voeg de kip toe en bak deze tot deze wit ziet. Schenk de santen en het asemwater erbij. Voeg het kaneelstokje, de kruidnagels, de nootmuskaat en de peper toe. Laat 30 tot 40 minuten zachtjes sudderen met de deksel op de pan tot de kip gaar is. Roer af en toe. Proef en breng op smaak met zout en suiker.

download