De nieuwste recepten

Basisrecepten

Rempah Tiga

Voorgerechten

Soto Mie

Bijgerechten

Perkedel Udang Tiga
Lotek
Mie Babi Tumis
Rendang Enam
Sateh Ayam Bakar

Nagerechten

Ongol-Ongol Singkong

Koffiesnacks

Lapis Beras

Tv snacks

Rempeyek Kacang Empat
Ontvang recepten in je e-mail!

Totaal recepten

2867 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Ayam Kukus dalam Daun Pisang

Gestoomde kip in bananenblad met kokosmelk en kruiden


Ingrediënten:

- 600 gr. kipfilet
- 150 ml. santen
- 7 sjalotten
- 6 daun salam
- 6 bananenbladeren
- 5 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 1 serehstengel
- 1 schijfje djahe
- 3 eetlepels water
- 2 theelepels tamarinde
- 2 theelepels kunyitpoeder
- 2 theelepels ketumbar
- 2 theelepels laospoeder
- 2 theelepels gula djawa
- halve theelepel peper
- zout
- olie

Bereiding:

Was de kipfilet en snijd deze in reepjes. Plaats de kip in een ruime kom. Snipper vijf sjalotten en drie tenen knoflook fijn. Snijd twee rode lomboks in dunne ringetjes en zet deze apart. Maal voor de bumbu de kemirienoten, de serehstengel, twee sjalotten, twee tenen knoflook, één rode lombok, het schijfje djahe, de kunyitpoeder, ketumbar, laospoeder, gula djawa, peper en het zout tot een gladde pasta in een vijzel of blender.

Verhit vijf eetlepels olie in een wok en fruit de gesnipperde sjalotten en knoflook tot ze glazig en geurig zijn. Haal deze uit de wok en laat uitlekken. Verhit de wok opnieuw en bak de bumbu op middelhoog vuur gedurende vijf tot zeven minuten tot deze geurig is en de olie aan de oppervlakte verschijnt. Voeg de gebakken bumbu, de gefruite sjalotten, de knoflook en de gesneden lomboks toe aan de kip in de kom. Meng alles goed door. Voeg de tamarinde opgelost in het water en de santen toe aan de kip en roer met een houten lepel tot alles gemengd is. Proef en voeg indien nodig extra zout of gula djawa toe.

Week de bananenbladeren tien minuten in heet water om scheuren te voorkomen en dep ze droog. Verdeel het kipmengsel in zes gelijke porties. Leg op elk bananenblad één daun salam in het midden, schep twee tot drie eetlepels van het kipmengsel erop en vouw het blad in tum-stijl. Zet de pakketjes vast met een tandenstoker. Stoom de pakketjes dertig minuten tot de kip gaar en mals is.

download