De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Nasi Goreng Kambing Dua
Pittige, gebakken rijst met geitenvlees
Ingrediënten:
- 250 gr. geitenvlees
- 150 ml. water
- 4 sjalotten
- 3 rawits
- 3 tenen knoflook
- 2 lomboks
- 2 kruidnagels
- 1 lente-ui
- 3 cm. kunyit
- 3 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
- kwart theelepel djinten
- kwart theelepel witte peper
- bawang goreng
- zout
Bereiding:
Maal de sjalotten, knoflook, kunyit, lomboks en rawits tot een pasta. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta met djinten en witte peper tot het geurt. Voeg het vlees toe en meng goed. Giet het water erbij en laat 15-20 minuten sudderen tot het vlees mals is. Voeg de rijst toe en schep om. Doe de ketjap manis erbij en bak nog 10 minuten. Schep op een serveerschaal en garneer het geheel met lente-ui en bawang goreng.