De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Bola-Bola Daging Ayam
Basisgerechten
Nasi Goreng Tiga
Bijgerechten
Sambal Goreng Tempeh Tiga
Ayam Kukus dalam Daun Pisang
Bebek Betutu Dua
Tumis Sapi Lada Hitam
Smoor Ayam Djawa Dua
Nagerechten
Lupis
Dranken
Es Mangga Timun
Koffiesnacks
Kue Serabi
Ontvang recepten in je e-mail!
Tumis Teri dan Bawang Merah
Gebakken sjalotten met rawits en ikan teri
Ingrediënten:
- 200 gr. sjalotten
- 100 gr. rawits
- 50 gr. ikan teri
- halve theelepel trassi
- olie
Bereiding:
Was en droog de ikan teri. Verhit ruim olie in een wok en frituur de ikan teri op middelhoog vuur in 4 minuten goudbruin. Schep uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier. Giet de olie af tot er ongeveer 2 eetlepels achterblijven. Fruit de trassi 30 seconden. Voeg de sjalotten toe en bak 3 minuten op middelhoog vuur. Doe de rawits erbij en bak nog 3 minuten. Zet het vuur uit, voeg de gefrituurde ikan teri toe en meng alles door elkaar. Serveer direct.
download