Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Tongseng Kambing Dua

Pittig gestoofd geitenvlees met kokosmelk en kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 150 gr. witte kool
- 1,5 ltr. water
- 50 ml. santen
- 5 rawits
- 2 daun salam
- 2 kardemom
- 2 kruidnagels
- 1 grote tomaat
- 1 lente-ui
- 1 serehstengel
- 3 cm. kaneelstokje
- 2 cm. laos
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels olie
- kwart theelepel nootmuskaat
- zout

Bumbu:

- 6 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 3 kemirienoten
- 3 cm. kunyit
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel witte peperkorrels
- 1 theelepel ketumbar

Bereiding:

Maal alle kruiden voor de bumbu fijn met een blender of vijzel en zet apart. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur. Voeg de kruidenpasta toe en bak 2 minuten tot het geurt. Doe de laos, daun salam en serehstengel erbij. Voeg de kardemom, kaneelstokje, kruidnagels en nootmuskaat toe en bak 1 minuut. Doe het vlees erbij. Giet het water erbij en meng goed. Voeg zout en santen toe en breng het aan de kook. Zet het vuur lager en laat 40 minuten sudderen tot het vlees mals is, regelmatig roeren. Voeg dan de ketjap manis, witte kool, rawits en lente-ui toe en kook nog 4 minuten. Doe de tomaat erbij en zet het vuur uit. Schep in een schaal en garneer met bawang goreng en acar als bijgerecht.

download