Totaal recepten

2812 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Udang Cabe Garam

Knapperige garnalen met pittige knoflooksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. grote garnalen
- 4 eetlepels maizena
- 2 eetlepels eiwit
- 2 eetlepels azijn
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel witte peper
- zout
- olie

Saus:

- 5 tenen knoflook
- 2 sjalotten
- 1 grote rode lombok
- 1 rawit
- 1 lente-ui
- 4 eetlepels olie
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 theelepel witte peper
- zout

Bereiding:

Verwijder de kop van de garnalen en maak een snee langs de rug om ze te ontdoen van het darmkanaal. Was de garnalen grondig en doe ze in een kom. Marineer de garnalen met het bakpoeder, de witte peper, azijn, eiwit, zout en maizena gedurende 15 minuten. Frituur de garnalen in voldoende olie gedurende ongeveer 3 minuten op middelhoog vuur. Doe dit in porties. Laat de garnalen 5 minuten rusten. Frituur de garnalen nogmaals voor minder dan 1 minuut om ze knapperig te maken. Zet apart.

Verhit 4 eetlepels olie op middelhoog vuur en fruit de knoflook ongeveer 3 minuten tot ze lichtgoud kleuren. Zet apart. Verwijder eventuele achtergebleven knoflook uit de pan om verbranding te voorkomen en fruit de sjalotten, lombok, rawit en lente-ui enkele seconden. Voeg witte peper, zout en oestersaus toe. Bak nog 2 minuten. Zet het vuur uit. Voeg de gefruite knoflook toe en meng. Voeg de gefrituurde garnalen toe en meng het geheel goed.

download