Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Perkedel Udang Dua

Krokante garnalenballetjes met aardappel en kruiden


Ingrediënten:

- 400 gr. garnalen
- 200 gr. paneermeel
- 2 grote aardappelen
- 2 eieren
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels selderie
- 1 theelepel peper
- olie

Bereiding:

Maak de garnalen schoon en dep deze droog met keukenpapier. Hak de garnalen grof. Kook de aardappelen in hun schil tot ze gaar zijn, laat ze afkoelen en pel ze vervolgens. Prak de aardappelen fijn in een grote mengkom. Voeg de fijngemaakte garnalen toe aan de aardappelpuree. Breek de eieren en voeg deze toe aan het mengsel. Pers de knoflook uit boven de kom en voeg de fijngehakte selderie en peper toe. Meng alle ingrediënten grondig door elkaar tot een homogene massa. Vorm met vochtige handen balletjes van ongeveer 4 cm. diameter. Laat ze in de koelkast opstijven.

Verwarm een ruime laag olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Rol de balletjes door het paneermeel tot ze volledig bedekt zijn. Laat overtollig paneermeel eraf vallen. Bak de balletjes in delen in de hete olie, draai ze regelmatig om tot ze aan alle kanten goudbruin en knapperig zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Serveer direct voor de beste textuur.

download