Totaal recepten

2833 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Sorbet Tapeh Ketan

Romig kokosijs met zwarte tapeh en nangka


Ingrediënten:

- 600 ml. santen
- 400 ml. melk
- 300 gr. tapeh ketan hitam
- 200 gr. suiker
- 150 gr. nangka
- 100 gr. geraspte kokos
- 50 gr. rijstmeel
- 3 eieren
- halve theelepel vanillepoeder
- halve theelepel zout

Bereiding:

Meng het rijstmeel met de melk tot een glad mengsel en zeef dit. Verwarm de santen en 100 gr. tapeh ketan hitam in een pan onder voortdurend roeren. Voeg het melk-rijstmeelmengsel langzaam toe en blijf roeren tot het geheel dik en gaar is. Zet apart. Klop de eieren, suiker, zout en vanillepoeder tot een luchtig mengsel. Voeg het warme santenmengsel geleidelijk toe onder voortdurend kloppen. Verwarm het mengsel op laag vuur onder roeren tot het bindt. Haal van het vuur en voeg de rest van de tapeh ketan hitam toe. Giet het mengsel in een diepvriesbestendige schaal, voeg de nangka en geraspte kokos toe en meng goed. Zet in de vriezer en roer elk uur door met een vork, herhaal dit 3 tot 4 keer. Laat voor het serveren iets zachter worden.

download