Sorbet Apel
Verfrissende appel-sorbet met gember en kruidnagel
Ingrediënten:
- 250 gr. suiker
- 500 ml. water
- 4 appels
- 2 eiwitten
- 2 daun pandan
- 2 kruidnagels
- 3 cm. djahe
- citroensap
- kersen voor garnering
- plakje stervrucht voor garnering
Bereiding:
Breng het water aan de kook met de djahe, 150 gr. suiker, daun pandan en kruidnagels. Voeg de geschilde en grof gesneden appels toe die zijn besprenkeld met citroensap. Kook tot de appels zacht zijn. Laat afkoelen en verwijder de kruiden. Pureer het appelmengsel in een blender. Doe het mengsel in een roestvrijstalen kom en zet in de vriezer tot het half bevroren is. Klop de eiwitten met de resterende 100 gr. suiker stijf. Meng dit door het half bevroren appelpuree. Zet terug in de vriezer en herhaal dit proces nog twee keer. Laat een nacht volledig bevriezen. Serveer ijskoud, garneren met een kers en een plakje stervrucht.