Es Dawet Durian
Verfrissend duriandrankje met pandansaus en ijs
Ingrediënten:
- 350 gr. durian
- 350 ml. water
- 60 gr. aardappelzetmeel
- 25 gr. suiker
- 4 druppels gele kleurstof
- kwart theelepel zout
Saus:
- 700 ml. santen
- 150 gr. suiker
- 50 ml. pandanwater
- 2 daun pandan
- 2 druppels groene kleurstof
- kwart theelepel zout
Bereiding:
Meng voor het drankje de aardappelzetmeel, durian, zout, suiker, water en gele kleurstof in een pan. Verhit het mengsel al roerend tot het kookt en dik wordt. Giet het warme mengsel in een cendolpers en druk het uit boven een kom met ijskoud water om de dawet sliertjes te krijgen. Laat de dawet uitlekken.
Voor de saus: breng de santen, pandanwater, daun pandan, groene kleurstof, zout en suiker al roerend aan de kook. Laat even doorkoken tot de suiker is opgelost. Serveer de dawet in kommen met de warme saus en ijsblokjes.