De nieuwste recepten
Voorgerechten
Basisgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Es Campur Susu
Frisse melkdrank met fruit en gelei
Ingrediënten:
- 500 ml. melk
- 150 ml. rode siroop
- 300 gr. avocado
- 150 gr. aardbei
- ijsblokjes
Gelei:
- 200 ml. verse sinaasappelsap
- 2 gr. agar-agar
- 2 eetlepels suiker
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
Bereiding:
Voor de gelei: Pers 3 tot 4 sinaasappels uit voor ongeveer 200 ml. sap. Doe het sinaasappelsap in een pan en voeg de agar-agar toe. Roer goed door zodat het niet klontert. Voeg de suiker toe en verwarm het geheel op middelhoog vuur. Breng het mengsel aan de kook en laat het 1 tot 2 minuten zachtjes doorkoken terwijl je blijft roeren. De agar-agar moet goed oplossen. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een vorm. Laat de gelei afkoelen tot kamertemperatuur en zet het daarna minimaal 1 uur in de koelkast om verder te laten opstijven.
Verdeel de rode siroop over 4 glazen. Voeg de melk toe. Snijd de avocado en aardbei in stukjes en verdeel deze over de glazen. Snijd de sinaasappelgelei in blokjes en voeg toe. Voeg naar smaak ijsblokjes toe. Serveer direct of zet de glazen eerst kort in de koelkast om extra koud te worden.