De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Soto Ayam Enam
Kruidige kippensoep met gele bouillon en bihun
Ingrediënten:
- 1 kg. kip
- 2 ltr. water
- 200 gr. bihun
- 50 gr. selderie
- 6 sjalotten
- 5 kemirienoten
- 4 hardgekookte eieren
- 4 serehstengels
- 4 teentjes knoflook
- 3 daun salam
- 2 limoenen
- 2 cm. laos
- 2 cm. kunyit
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zwarte peperkorrels
- 2 eetlepels zeezout
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 100 gr. lomboks
- 3 rawits
- 2 theelepels trassi
Bereiding:
Verhit de olie in een soeppan en fruit de gemalen bumbu 3 minuten. Voeg de kip toe en bak het licht aan. Giet het water erbij en voeg serehstengels, daun salam, laos, djinten, ketumbar, kemirienoten, sjalotten, knoflook, kunyit, zout en peperkorrels toe. Laat 45 min. zachtjes koken. Haal de kip eruit, shred het vlees en voeg terug aan de bouillon. Kook de bihun apart tot het gaar is. Snijd de limoenen in parten en hak de selderie fijn.