Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Risolles Empat

Gefrituurde pakketjes gevuld met romige runderragout


Ingrediënten:

- 750 ml. santen
- 500 ml. melk
- 400 gr. rundergehakt
- 200 gr. bloem
- 100 gr. paneermeel
- 50 gr. selderie
- 3 eieren
- 1 wortel
- 5 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel zout
- zwarte peper naar smaak
- olie om te frituren

Bereiding:

Maak eerst de ragout. Verhit 2 eetlepels boter en bak het rundergehakt rul en bruin. Voeg de fijngesneden wortel en selderie toe en bak 2 minuten mee. Strooi de 5 eetlepels bloem erover en fruit 2 minuten. Voeg eerst 200 ml. melk, bewaar de rest van de melk voor het beslag, toe en roer tot een dikke saus ontstaat. Voeg dan de santen beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren. Breng op smaak met nootmuskaat, zout en zwarte peper. Laat 5 minuten zachtjes koken tot de ragout stevig is. Laat afkoelen.

Maak het beslag. Meng 200 gr. bloem met 2 eieren, 1 eetlepel gesmolten boter en een snufje zout. Voeg geleidelijk 300 ml. melk toe terwijl je roert tot je een glad beslag hebt. Laat dit 30 minuten rusten. Bak er dan dunne pannenkoekjes van ongeveer 2 mm. dikte en 18 cm. doorsnede in een licht ingevette pan van.

Vul de pannenkoekjes terwijl ze nog warm zijn met 1 tot 2 eetlepels ragout. Klopt het ei los. Vouw de zijkanten naar binnen en rol strak op. Haal het eerst door het ei, dan door paneermeel. Eventueel herhalen. Frituur de risolles in olie van 180°C in 3 tot 4 minuten goudbruin.

download