Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Rendang Lima

Rundvlees gestoofd in een kruidige kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 1 kg. rundvlees
- 5 dl. santen
- 5 rode lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 serehstengels
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie

Bereiding:

Maal de lomboks, djahe en kunyit tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta ca. 3 minuten. Voeg de serehstengels, laos, daun djeruk purut en daun salam toe. Bak het rundvlees hierin rondom bruin. Schenk de santen erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rendang 3 uur zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met het zout.

download