De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Rendang Lima
Rundvlees gestoofd in een kruidige kokosmelksaus
Ingrediënten:
- 1 kg. rundvlees
- 5 dl. santen
- 5 rode lomboks
- 4 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 cm. kunyit
- 2 serehstengels
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 1 theelepel zout
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Maal de lomboks, djahe en kunyit tot een pasta. Verhit de olie in een pan en fruit de kruidenpasta ca. 3 minuten. Voeg de serehstengels, laos, daun djeruk purut en daun salam toe. Bak het rundvlees hierin rondom bruin. Schenk de santen erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rendang 3 uur zachtjes pruttelen tot de saus is ingedikt. Breng het op smaak met het zout.
download