De nieuwste recepten
Voorgerechten
Basisgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Soto Ayam Tujuh
Kruidige kippensoep met vermicelli en selderie
Ingrediënten:
- 1 ltr. water
- 100 gr. vermicelli
- 1 kippenpoot
- 3 sjalotten
- 3 daun salam
- 2 serehstengels
- 2 teentjes knoflook
- 3 cm. laos
- 2 cm. djahe
- 2 eetlepels selderie
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- olie
Bereiding:
Kook de kippenpoot in het water met de serehstengels, daun salam, laos en djahe 30 minuten tot de kip gaar is. Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees van het bot in stukken. Maal de sjalotten, knoflook en ketumbar tot een bumbu. Fruit de bumbu 2 minuten in een beetje olie. Voeg de bumbu en het zout toe aan de bouillon. Kook de vermicelli apart volgens de verpakking. Verdeel de vermicelli over kommen, leg hierop de kipstukjes en schenk de hete bouillon erover. Bestrooi met de selderie.