De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Tahu Cabe Hijau
Tofu in een pittige groene saus
Ingrediënten:
- 200 gr. tahu
- 100 gr. rijstvermicelli
- 50 ml. water
- 10 groene lomboks
- 4 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 3 cm. laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel zout
- halve theelepel trassi
- 3 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en de lomboks in dunne ringen. Week de rijstvermicelli 10 min. in water en giet het af. Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook, kemirienoten en trassi tot een gladde pasta. Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de tahu goudbruin. Neem de tahu uit de pan en zet apart. Verhit 1 eetlepel olie in dezelfde pan en fruit de bumbu samen met de laos 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de tahu, ketjap manis, zout en water toe. Roer alles goed door. Voeg de lomboks en geweekte rijstvermicelli toe. Bak al roerend 5 tot 7 min. tot de saus is ingedikt en de lomboks zacht zijn.