De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Tempeh Bacem Empat
Gebakken tempeh gestoofd in een zoete saus
Ingrediënten:
- 300 gr. tempeh
- 400 ml. water
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 schijven gula djawa
- 3 cm. laos
- 2 daun salam
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel ketumbar
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels olie
Bereiding:
Snijd de tempeh in dikke plakken. Breng het water met de gula djawa, ketjap manis, daun salam, djinten, ketumbar, laos en het zout aan de kook. Leg de tempeh in de saus en laat deze 30 minuten sudderen. Verhit de olie en bak de tempeh mooi bruin en een beetje krokant.
download