De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Koffiesnacks
Tv snacks
Sambal Goreng Tempeh Tiga
Gefrituurde tempeh in pittige kokossambal
Ingrediënten:
- 200 gr. tempeh
- 50 ml. santen
- 5 lomboks
- 3 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel trassi
- 1 theelepel gula djawa
- olie
Bereiding:
Breng in een pan 2 eetlepels olie op middelhoog vuur en bak de tempeh, in blokjes gesneden, goudbruin. Haal de tempeh uit de pan en zet apart. Maal voor de bumbu de lomboks, de sjalotten, de knoflook en de trassi tot een gladde pasta door te vijzelen of te blenden. Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels olie en fruit de bumbu tot deze geurig is. Voeg de santen en de gula djawa toe en roer tot een egale saus ontstaat. Voeg de gebakken tempeh toe en bak het geheel nog 10 minuten op laag vuur, terwijl je regelmatig roert.