De nieuwste recepten
Voorgerechten
Basisgerechten
Bijgerechten
Nagerechten
Dranken
Koffiesnacks
Tahu Lombok Hijau Su-un
Pittige tahu met groene lomboks en rijstvermicelli
Ingrediënten:
- 200 gr. tahu
- 100 gr. rijstvermicelli
- 50 ml. water
- 10 groene lomboks
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- 3 cm. laos
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel zout
- halve theelepel trassi
- 3 eetlepels olie
Bumbu:
- 4 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- 2 kemirienoten
- halve theelepel trassi
Bereiding:
Snijd de tahu in blokjes en de lomboks in dunne ringen. Laat de rijstvermicelli 10 minuten in water wellen en giet daarna af. Maak voor de bumbu een gladde pasta door de sjalotten, knoflook, kemirienoten en trassi fijn te malen.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de tahu tot deze een goudbruine kleur krijgt. Haal de tahu uit de pan en zet apart. Voeg 1 eetlepel olie toe aan dezelfde pan en fruit de bumbu met de laos gedurende 3 minuten op middelhoog vuur. Doe de tahu terug in de pan en voeg ketjap manis, zout en water toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de lomboks en uitgelekte rijstvermicelli toe. Bak het geheel al roerend nog 5 tot 7 minuten, totdat de saus is ingedikt en de lomboks zacht zijn.