Totaal recepten

2757 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Asem Manis Tempeh Dua

Tempeh in kokossaus met kruidige bumbu


Ingrediënten:

- 150 gr. tempeh
- 250 ml. water
- 20 gr. santen
- 3 teentjes knoflook
- 1 eetlepel asem
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 theelepel gula djawa
- 2 eetlepels sjalotten
- halve theelepel peper
- halve theelepel nootmuskaat
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de tempeh in blokjes van 5 bij 5 cm. Maak een bumbu door de sjalotten, knoflook, peper en nootmuskaat te malen. Verhit de olie in een wok en bak de bumbu terwijl je regelmatig roert, totdat het een geurige aroma verspreidt. Voeg het water, de santen, asem, ketjap manis en gula djawa toe en breng dit aan de kook. Laat de saus 5 min. zachtjes pruttelen. Voeg de tempeh toe en laat het geheel nog 15 min. sudderen op laag vuur, tot de saus is ingedikt. Serveer de tempeh warm met rijst of als bijgerecht.

download