Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Spekkoek Empat

Traditionele laagjescake met kruiden


Ingrediënten:

- 500 gr. fijne kristalsuiker
- 300 gr. ongezouten roomboter
- 250 gr. patentbloem
- 20 middelgrote scharreleieren
- 1 theelepel gemalen nootmuskaat
- 1 theelepel gemalen foelie
- 1 theelepel gemalen kruidnagel
- 1 theelepel gemalen kaneel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 190°C met bovenwarmte. Splits de eieren in eiwitten en eidooiers. Klop de eiwitten in 10 min. stijf en glanzend. Voeg na 5 min. al mixend 200 gr. suiker in delen toe. Mix de eidooiers, roomboter en 300 gr. suiker in 8 min. tot een luchtig beslag. Zeef de patentbloem over het beslag en spatel het voorzichtig door. Schep het opgeklopte eiwit door het beslag. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Voeg aan één deel de gemalen nootmuskaat, foelie, kruidnagel en kaneel toe. Bekleed een springvorm van 23 cm. met bakpapier. Schep 100 ml. licht beslag in de vorm en bak 4 min. Voeg vervolgens 100 ml. donker beslag toe en bak 5 min. Herhaal dit tot alle beslag op is. Laat de spekkoek 15 min. afkoelen in de vorm, keer om en laat minimaal 2 uur rusten.

download