De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Nasi Lengko
Rijstgerecht met tempeh, tahu en pittige sambal
Ingrediënten:
- 300 gr. rijst
- 100 gr. tempeh
- 100 gr. tauge
- 100 gr. tahu
- 2 komkommers
- 1 lombok
- 2 theelepels bieslook
- ketjap manis
- bawang goreng
Sambal:
- 100 gr. pinda's
- 100 ml. water
- 12 rawits
- 4 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 2 lomboks
- 1 theelepel zout
Bereiding:
Kook de rijst gaar. Snijd de tempeh en tahu in blokjes en frituur ze goudbruin. Snijd de komkommers in kleine blokjes en verwijder de worteltjes van de tauge. Fruit voor de sambal de pinda's, rawits, knoflook, lombok en sjalotjes tot ze zacht zijn. Maal deze ingrediënten met zout tot een pasta en meng met het water. Schik de rijst op een bord en verdeel de tempeh, tahu, tauge, komkommer en bieslook erover. Besprenkel met de sambal, zoete sojasaus en bawang goreng.