De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Kacamata
Gestoomde cassaverolletjes met bakbanaan en kokos
Ingrediënten:
- 500 gr. cassave
- 100 gr. kristalsuiker
- 1 bakbanaan
- 1 bananenblad
- grof geraspte kokos
- fijn geraspte kokos
- kwart theelepel zout
- kwart theelepel vanille-essence
- kelapa muda
- rode kleurstof
- groene kleurstof
- zout
Bereiding:
Schil en rasp de cassave. Was het onder de kraan om het sap te verwijderen. Blend de kelapa muda tot het fijn is en meng dit met de geraspte cassave, suiker, vanille-essence en het zout. Verdeel het mengsel in drie delen en kleur 1 deel met rode kleurstof en het andere deel met groene kleurstof. Meng de grof geraspte kokos met de fijn geraspte kokos en voeg een snufje zout toe. Pel de bakbanaan en bedek deze met alle cassavemengsels mooi over de lengte over de banaan verdeeld. Rol de ingepakte banaan in een bananenblad en bind de uiteinden met touw of cocktailprikkers vast. Stoom de banaan ongeveer 1 uur en laat het afkoelen. Verwijder het blad en snijd de rollen in plakken van 2 cm. Bestrooi de plakken met de geraspte kokos.