De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Wortel dengan Almond
Wortelcake met amandelen en sinaasappel
Ingrediënten:
- 250 gr. zelfrijzend bakmeel
- 350 gr. wortel
- 200 gr. rietsuiker
- 150 ml. arachideolie
- 75 gr. amandelen
- 3 eieren
- rasp van 1 sinaasappel
- 1 limoen
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel djahe
- halve theelepel ketumbar
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 snufje zout
- 1 eetlepel olie
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp de wortel en hak de amandelen grof. Meng de geraspte wortel met de amandelen en het sap van de limoen. Zeef het zelfrijzend bakmeel met het bakpoeder, zout, kaneel, djahe, ketumbar en nootmuskaat. Klop de eieren los met de rietsuiker en sinaasappelrasp. Roer de arachideolie door het eimengsel. Meng dit zorgvuldig met het bloemmengsel. Schep de wortel en noten door het beslag. Vet een springvorm in met de olie en bekleed de bodem met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm en bak de cake 50 min. in de oven. Test met een satehprikker of de cake gaar is. Laat hem 15 min. afkoelen in de vorm, stort daarna op een rooster en laat het volledig afkoelen.