Bakwan isi Sayuran

Groentefritters met een kruidig beslag


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 100 gr. tauge
- 50 gr. witte kool
- 1 wortel
- 2 stengels selderij
- 3 lente-uitjes
- 2,5 dl. dikke santen
- 1 ei
- olie

Bumbu:

- 4 sjalotten
- 2 teentjes knoflook
- suiker
- zout
- peper

Bereiding:

Snijd de wortel in dunne reepjes, de kool fijn, de bleekselderij in dunne plakken en de lente-uitjes in ringen. Spoel de tauge af met heet water en laat uitlekken. Maak een beslag van de bloem, ei en santen. Voeg eventueel een beetje water toe als het beslag te dik is. Maal voor de bumbu de sjalotten, knoflook, suiker, zout en peper tot een pasta en roer dit door het beslag. Voeg de gesneden groenten en tauge toe en meng goed. Verwarm de olie in een pan. Neem een eetlepel beslag en bak dit in de hete olie tot het gaar, bruin en krokant is.

Bakwan isi Sayuran