Puding Roti Bakar Dengan Saus Kastard

Ovengebakken broodpudding geserveerd met een zoete custardsaus


Ingrediënten:

- 500 ml. melk
- 8 sneetjes witbrood
- 2 eieren
- 4 eetlepels suiker
- 3 eetlepels krenten
- 2 eetlepels boter
- 1 theelepel vanille-essence
- 1 theelepel kaneel

Custardsaus:

- 1 blikje gecondenseerde melk
- 2 eetlepels custardpoeder
- 2 eetlepels suiker

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de korsten van het brood. Klop de melk met de suiker, eieren, vanille-essence en kaneel. Breek het brood in stukken en dompel dit onder in de melk. Smelt de boter en roer deze samen met de helft van de krenten door het geweekte brood. Vet een vuurvaste schaal in met boter en schenk het broodmengsel in de schaal. Strooi de rest van de krenten over het mengsel en bak dit in 30 min. bruin en gaar. Roer het custardpoeder met een kwart blikje water tot een papje en meng dit met de suiker en gecondenseerde melk. Breng de saus al roerend aan de kook tot deze gebonden is. Laat de saus iets afkoelen en serveer deze over de broodpudding.

download ( PDF )