De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Ayam Goreng Bacem
Gefrituurde zoete kip
Ingrediënten:
- 750 gr. kippendijen
- 50 gr. gula djawa
- 5 dl. kokoswater
- 2 cm. djahe
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 2 eetlepels ketjap manis
- 2 eetlepels asemwater
- 1 theelepel zout
- olie om te frituren
Bumbu:
- 8 sjalotten
- 4 teentjes knoflook
- halve eetlepel ketumbar
Bereiding:
Snijd de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu in de vijzel tot een pasta. Kneus de djahe en de laos. Breng de kip, in de helft van het kokoswater, samen met de bumbu, daun salam, djahe, laos, gula djawa, ketjap, asemwater en het zout aan de kook. Laat het koken tot het water is verdampt. Voeg de rest van het kokoswater toe en kook totdat ook dit is verdampt. Verhit ruim olie en frituur de kip bruin en krokant.
download