De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mie Godok Djawa
Bamisoep met kip en bakso
Ingrediënten:
- 1 pak eiermie
- 1 pak mihoen
- 1 kip
- 3 bakso
- 2 koolbladeren
- 2 eieren
- 1 prei
- 1 rode rawit
- bawang goreng
- selderie
- olie
Bumbu:
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotten
- 1 kemirienoot
- suiker
- peper
- zout
Bereiding:
Kook de eiermie en de mihoen apart van elkaar zoals aangegeven op de verpakking en laat het goed uitlekken. Kook de kip in ruim water gaar en bewaar 4 dl. bouillon. Ontbeen de kip. Snijd de kool, prei en rawit fijn en snipper de selderie. Snijd de bakso in kleine stukken. Snijd de knoflook en sjalotjes fijn en maal de bumbu tot een pasta.
Verhit olie in een wok en fruit de bumbu tot het begint te geuren. Voeg de eieren, bakso en de kip toe en schep het geheel goed door. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Zodra de bouillon kookt, de kool, rawit en prei toevoegen. Laat dit voor ca. 8 min. op middelhoog vuur doorkoken. Serveer de Mie Godok Djawa in diepe borden. Leg op elk bord een portie eiermie en een portie mihoen en schenk de bouillon er over heen. Voeg suiker, peper en zout naar smaak toe. Bestrooi het geheel met bawang goreng en selderie.