De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Kue Mangkok Kembang Kelapa
Gestoomde cakejes met kokos
Ingrediënten:
- 300 gr. bloem
- 300 gr. basterdsuiker
- 200 gr. rijstmeel
- 150 gr. geraspte kokos
- 6 dl. sprite
- 2 theelepels bakpoeder
- halve theelepel zout
Smaakmakers:
- aardbeienaroma
- amandelaroma
- mokkapasta
- santa grape
Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem, rijstmeel, bakpoeder, suiker en kokos met elkaar en voeg sprite en zout toe. Roer het door tot je een glad beslag hebt. Laat het beslag rusten voor ca. 20 min. Deel het beslag in 4 gelijke delen. Voeg aan elk deel een smaakmaker toe en meng elk deel goed door.
Breng een stomer aan de kook en wikkel een theedoek om het deksel. Bekleed Kue Mangkok vormpjes met bakpapier. Vul de vormpjes voor drie kwart met beslag en stoom ze voor ca. 30 min. op middel hoog vuur gaar. Laat het deksel op de pan tot de 30 min. om zijn.