De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Mihoen Ayam Kubis
Mihoen met kipfilet en witte kool
Ingrediënten:
- 200 gr. witte kool
- 200 gr. tauge
- 4 dl. kippenbouillon
- 2 pakken mihoen
- 2 kipfilets
- 3 rode lomboks
- 2 lente-uitjes
- halve prei
- 6 eetlepels ketjap manis
- 3 eetlepels olie
- 2 theelepels sambal brandal
- halve theelepel petis udang
- peper
- zout
Bereiding:
Kook de mihoen zoals aangegeven op de verpakking en houd het apart. Snijd de witte kool in dunne reepjes. Snijd de prei, lente-uitjes en lomboks in ringen. Snijd de kipfilets in blokjes. Verhit de olie, bak de kip en voeg de lomboks, petis, peper en zout toe. Schep het kort door, voeg de sambal toe en bak tot de kip van kleur verandert. Voeg de prei en kool al omscheppend toe tot het begint te slinken en giet dan de bouillon en ketjap erbij. Breng het geheel aan de kook en leg de deksel op de wok, schep het af en toe door. Zodra de kool flink is geslonken 1 lente-ui en de tauge toevoegen. Schep de mihoen er door tot het geheel goed gemengd is en de mihoen goed warm. Bestrooi het geheel met de overige lente-ui voor het serveren.