Totaal recepten

2772 Indonesische Recepten

Bekijk ze allemaal!

Puding Lapis Pisang Gula Merah

Lagenpudding met bananen en gula djawa


Ingrediënten:

Witte laag:

- 4 dl. santen
- 50 gr. suiker
- 50 gr. gula djawa
- 1 pakje agar-agar
- 1 daun pandan
- 3 eiwitten
- kwart theelepel zout
- 1 eetlepel margarine
- 3 bananen

Bruine laag:

- 6 dl. water
- 150 gr. gula djawa
- 2 theelepels agar-agar
- kwart theelepel zout

Bereiding:

Snijd de bananen in plakjes en bak ze in de margarine bruin, houd dit apart voor de bruine laag. Breng voor de witte laag de santen aan de kook met het pandanblad, suiker en agar-agarpoeder. Laat het een beetje afkoelen en verwijder het pandanblad. Klop de eiwitten met het zout bijna stijf. Voeg de suiker toe en klop de eiwitten helemaal stijf. Giet de santen er langzaam bij en blijf op een lage snelheid mixen. Giet het mengsel in een vierkante vorm van 18x18x7 cm. en laat de witte laag afkoelen en opstijven. Breng de ingrediënten voor de bruine laag aan de kook. Voeg de gebakken bananenplakjes toe en roer goed door. Schenk de bruine laag op de witte laag en laat de pudding helemaal opstijven. Snijd voor het serveren de pudding in vierkanten.

download