De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Sambal Goreng Teri Buncis
Pittige sperziebonen met gedroogde garnalen en zoute visjes
Ingrediënten:
- 300 gr. sperziebonen
- 50 gr. ikan teri
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel asempasta
- zout naar smaak
- olie
Sambal:
- 8 rode lomboks
- 6 sjalotten
- 2 eetlepels ebi
- 1 eetlepel trassi
Bereiding:
Dop de sperziebonen, breek ze eenmaal doormidden en kook ze beetgaar. Verhit voldoende olie en frituur de ikan teri bruin krokant. Week de ebi in heet water tot het zacht is. Snijd de lomboks en sjalotjes fijn en maal alle ingrediënten voor de sambal tot een pasta. Hak de knoflook fijn en fruit dit met de sambal en de asempasta op een laag vuur. Voeg de ikan teri toe en roer alles goed door. Schep de sperzieboontjes door de sambal tot alles goed is gemengd. Serveer dit warm met witte rijst.
download