De nieuwste recepten
Voorgerechten
Sop Baso Tahu
Bijgerechten
Tempeh Bacem Empat
Tempeh Tumbuk Daun Kemangi
Bakwan isi Sayuran
Perkedel Roti Daging
Babi Panggang Tradisional
Malbi Tanjung Pinang
Kacang Teri dan Tempeh
Koffiesnacks
Kue Tahu Pisang Kacang
Sateh Pisang Coklat Keju Dua
Ontvang recepten in je e-mail!
Pisang Karamel
Gefrituurde banaan met karamel en vanille-ijs
Ingrediënten:
- 120 gr. suiker
- 50 gr. zelfrijzend bakmeel
- 25 gr. maizena
- 90 ml. koud water
- 2 bananen
- sesamzaad
- vanille-ijs
- zout
- olie
Bereiding:
Maak een beslag van het meel, zout, 1 theelepel olie en het water. Snijd de bananen in schuine stukken. Haal ze eerst door de maizena en dan door het beslag. Verhit ruim olie en frituur de bananen in hete olie goudbruin. Laat ze goed uitlekken. Verwarm de suiker tot een karamel, doop de gebakken banaan in de karamel en dompel ze onder in koud water, zodat de karamel hard wordt. Bestrooi ze met sesamzaad en serveer de gebakken banaan met vanille-ijs.
download