De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Sosis Solo Empat
Gefrituurde flensjes met rundergehakt
Ingrediënten:
- 250 gr. rundergehakt
- 6 dl. water
- 3 eieren
- 3 eetlepels bawang goreng
Bumbu:
- 5 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 1 eetlepel ebi
- 1 eetlepel suiker
- 1 theelepel zout
- halve theelepel ketumbar
- kwart theelepel djinten
Flensjes:
- 200 gr. bloem
- 4 eieren
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel zout
- kwart theelepel peper
Bereiding:
Week de ebi in heet water tot ze zacht zijn. Maak van de bumbu een pasta. Klop de eieren los en meng ze met de bumbu door het gehakt. Maak van het gehakt balletjes en kook ze in het water tot ze gaan drijven. Neem ze uit de bouillon. Laat de bouillon afkoelen.
Flensjes: Klop de eieren los en meng ze met de bloem en het zout door elkaar. Schenk er de bouillon al kloppend bij tot je een glad beslag hebt. Roer de twee lepels olie er door en bak er in een koekenpan flensjes van. Druk met een vork de gehaktballetjes fijn en leg ze op een flensje, strooi er bawang goreng over, vouw de flensjes dicht en rol ze op als een loempia. Plak ze dicht met een papje van maizena en water. Frituur ze vervolgens in hete olie mooi bruin van kleur. Serveer ze met sambal naar smaak.