De nieuwste recepten
Voorgerechten
Bijgerechten
Koffiesnacks
Cumi-Cumi Goreng Ketumbar
Gefrituurde inktvis met een jasje van koriander
Ingrediënten:
- 300 gr. inktvis
- 2 theelepels vissaus
- limoensap
- peper
- olie
Beslag:
- 50 gr. patentbloem
- 1 dl. ijswater
- 1 eetlepel rijstmeel
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel korianderblaadjes
Coating:
- 150 gr. patentbloem
- 1,5 eetlepel korianderblaadjes
- halve eetlepel bouillonpoeder
Bereiding:
Snijd de inktvis in platte stukken en kerf het met een scherp mes in. Marineer de inktvis 15 min. in de vissaus, limoensap en peper. Snijd alle korianderblaadjes fijn. Meng alle beslagingrediënten door elkaar. Meng voor de coating alle ingrediënten door elkaar. Doop de inktvis in het beslag en daarna door de coating. Verhit olie en frituur de inktvis mooi bruin en krokant. Serveer met een sambal naar keuze.